About Project

Lvovo 59 – is a high-quality, 55000 m2, high-rise mixed use project, characterised by innovation and sustainability, harmoniously integrated into the urban Vilnius CBD context, creating a variety of quality services and attractive spaces for citizens. More information – coming soon.

This location is very complex, one might call it a ‘sudoku’ of urban design – the site marks many edges. It is a place where a high-rise area ends and a low-rise historical suburb of Šnipiškės begins. The site is one of the last places to build a high-rise building overlooking the best views Vilnius has to offer. It is also one of the last missing ingredients needed for Vilnius Central Business District (CBD), to become a lively place bustling with people, who work, live, come, eat, drink, relax, do business or spend their free time. The tangible size, scale, and ambition of the site and the buildings envisaged allow us to think of a unique opportunity to make a significant impact not only on the immediate context but also on the development of the CBD as a whole. Perhaps we have a unique opportunity to play the last chords in the development of the right bank of the Neris, after which this part of the city would become the best business district in the entire North Baltic region.

The volumes were designed understanding its influence on multiple panoramas – how the observer from the other side of the river will read this composition, how it will be perceived from the Old Town, and how it will affect the streets of Lvovo, Krokuvos or Kernavės, as the building will be visible descending to the center on Geležinio Vilko street.

Realizing the scope of this project, we deliberately sought to avoid architectural uniformity. We believe that in a project of this size, individual buildings must tell their stories, speak their architectural language, have their characters – in essence, repeat the success story of the cozy Vilnius Old Town, being that: warm spaces and different buildings, different languages, different architecture. We aim to follow the same principle in this area – a cozy, inclusive interior space in the quarter is the main axis, surrounded by different buildings for different people and different needs with a vibrating silhouette.